logo

Rolten Proizvodi

Proizvodi

Rolo Zavese

  • Rolo zavese imaju široku primenu jer mogu biti zamena za spoljne roletne. U zavisnosti od materijala od kojih se izrađuju, mogu se koristiti za totalno zamračenje (blackout), kao i za umanjenje temperature u prostoru, a mogu biti i različite prozračnosti. Rolo zavese se najčešće izrađuju od plastificiranih materijala tj. screen-ova, koji mogu biti i nezapaljivi. Ovi sistemi mogu biti na manuelni i motorni pogon, a mehanizam pomera platno po vetikali.

    Rolo zavese su sve popularnije u opremanju enterijera i to iz nekoliko razloga. One odgovaraju moderno opremljenim enterijerima, mogu se odabrati takve koje ne propuštaju svetlost, velika je ponuda materijala i boja u kojima se mogu kupiti, veoma jednostavno se prostor zamrači i osvetli pomoću njih.

    Za rolo zavese se koriste specijalne tkanine čija je osobina da ne propuštaju svetlost i koje su dostupne u raznim bojama. Rolo zavese se mogu koristiti i kao zamena za spoljne roletne. Mogu biti različite prozračnosti, a u zavisnosti od materijala od kojih se izrađuju, mogu se koristiti za umanjenje temperature u prostoriji, kao i za potpuno zamračenje prostorije. Pokretanje mehanizma rolo zavese izvodi se na 2 načina: oprugom ili pomogu lančića. Rolo zavese se izrađuju i u aluminijumskoj kutiji za kose i krovne prozore.