logo

Rolten Proizvodi

Proizvodi

Trakaste Zavese

  • Trakaste zavese su pristupačan i popularan način za ulepšavanje Vaših kancelarija ili stanova. Osim što predstavljaju praktično rešenje za blokiranje spoljne svetlosti, obezbeđuju privatnost, doprinose i estetskom izgledu enterijera.

    Trakaste zavese su jednostavne za rukovanje. Podešavaju se pomoću dva kanapa koji služe za rotiranje traka po vertikalnoj osi (osvetljenje ili zamračenje) i za povlačenje traka po garnišni (za sklanjanje u stranu i oslobađanje prostora). Izradjuju se u različitim veličinama, bojama i dezenima tako da se mogu prilagoditi svakom prostoru.

    Trakaste zavese se sastoje od vertikalnih lamela – traka različitih materijala i boja. Imaju primenu u stambenim i javnim objektima jer imaju mogućnost procentualno različitog zamračenja. Postoje trakaste zavese sa manuelnim mehanizmom (perla i kanap), kao i motornim, koji omogućava povlačenje i okretanje traka po horizontali. Ova vrsta sistema je veoma praktična u poslovnim prostorima. Mogu se postavljati i pod kosinama i u lukovima (horizontalno savijanje).

    Sastavljene su od traka koje su široke 127 mm. Proizvode se u 30-40 različitih boja i dezena. Materijal od koga se izrađuju trakaste zavese je plastificirana tkanina. Osobine trakastih zavesa su: antistatičnost, ne skupljaju prašinu, bez mirisa su i lake za održavanje. Osim od tkanine, postoje i PVC i aluminijumske trakaste zavese.

    Postoje trakaste zavese sa manuelnim mehanizmom (perla i kanap), kao i motornim, koji omogućava povlačenje i okretanje traka po horizontali. Ova vrsta sistema je veoma praktična u poslovnim prostorima. Mogu se postavljati i pod kosinama i u lukovima (horizontalno savijanje).