logo

Rolten Proizvodi

Proizvodi

Panel Zavese

 • Panel zavese su novitet na našem tržištu . Prevashodno su dizajnirane za velike staklene površine koje su postale simbol moderne gradnje. Paneli od tkanine po vašem izboru, montiraju se na aluminijumske garnišne koje mogu imati 3,4 ili 5 kanala, zavisno od širine prostora, tako da se horizontalnim pokretanjem, poput kliznih vrata, paneli zatvaraju ili otvaraju, preklapajuci se. Posebno su lepo rešenje za visoke prozore kao i za ustakljene lode i balkone. Deluju elegantno zbog svojih svedenih, minimalistickih linija, pa se zahvaljujuci svojoj šarmantnoj jednostavnosti mogu uklopiti kako u super moderne tako i u klasicne prostore.

  PRAKTIČNOST

  Ono što izdvaja ovaj tip zavesa od ostalih jeste mehanizam kretanja koji delimično diktira njihov dizajn. Sve to zajedno daje veoma elegantnu i smirenu sliku na zidu koji ova zavesa pokriva.

  Panel zavese funkcionišu tako što se pomoću klizača za koji je pričvršćen svaki panel, on pomera levo ili desno, otvarajući se ili zatvarajući. Klizači se kreću u kanalima čiji broj varira od jednog pa sve do pet kanala, što bitno utiče na ukupan broj panela, ali i na estetiku.

  Panelima se upravlja povlačenjem kanapa koji visi sa strane. Kako bi svaka traka, odnosno svaki panel bio savršeno prav, kako na platnu ne bi bilo savijanja, i kako bi se lako paneli pomerali, na njihovom dnu su postavljeni tegovi koji se ne vide, ali imaju veliku ulogu u funkcionisanju i estetici ovakvih zavesa.

  U zavisnosti od položaja u enterijeru panel zavese mogu imati ulogu zaštite od sunca kada su postavljene ispred prozora ili mogu služiti kao pregrada u enterijeru između, na primer dnevne sobe i kuhinje.Izuzetno su praktične u oba slučaja, a Vi sami im možete naći i neku drugu namenu.

  ESTETIKA

  Panel zavese su izuzetan detalj u enterijeru. Smirene linije, na jednakom odstojanju jedna od druge, od poda do plafona, odišu elegancijom i mogu se odlično uklopiti u svaki prostor. Bilo da želite klasičan ambijent sa stilskim nameštajem, ili potpuno otkačen, mladalački sa jarkim bojama i zakrivljenim oblicima.

  Vertikalne trake izdužuju prostoriju, odnosno povećavaju visinu zidova, a efekat je bolji kada se zavesa sastoji od većeg broja panela. Što je broj panela kod ovakvih zavesa veći, to i njihov efekat u ambijentu može biti interesantniji. Ukoliko su paneli različitih boja ili vrsta tkanine, možete se igrati njihovim rasporedom. Otvaranjem i zatvaranjem koje će vizuelno promeniti izgled zavese, vrlo jednostavno i bez ulaganja možete osvežiti svoj stambeni prostor. Paneli se mogu i preklapati delimično ili potpuno, što takođe donosi mogućnost za poigravanje.

  Izbor tekstila za ovakve zavese je jednako raznovrstan kao i za klasične ili bilo koje druge zavese. I ovde je jednako moguće odabrati takvo platno koje ne propušta svetlost, ili ga propušta delimično pa i potpuno, platna mogu biti čak i otporna na vatru.